Over ons

Spring in het diepe water en leer zwemmen. Zo kan je het ontstaan van Uitgeverij Matido kort samenvatten. Toen ik als zaakvoerder van mijn opstartend vertaalbureau de kans kreeg om deeltijds voor een vakblad in de tandheelkunde te gaan werken, greep ik die met beide handen. Ik leerde er de knepen van het vak kennen: van advertenties werven, wetenschappelijke artikels schrijven, de inhoud samenstellen tot de lay-out van het magazine verzorgen. Al snel bouwde ik een portefeuille uit met meerdere vaktijdschriften en een consumentenmagazine. Bij het uitgeven van een brochure, een magazine of een folder komen heel wat zaken steeds terug: tekst en beeld. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we met het team van Matido bv als geen ander waaraan een goede tekst moet voldoen en welk beeld het beste past binnen de context. 

Op zoek naar een partner om ook met jouw firma een strak communicatieplan op te zetten? Dan willen we graag samen aan tafel zitten!

Het team

Matido bv werd in 2007 opgericht door Filip Lanszweert. We werken met heel wat freelance partners voor lay-out, vertalingen, redactie. In 2018 kwam ook Jozefien Dirkx als vaste kracht bij ons in het team, na een tijdje als student freelancer voor ons te hebben gewerkt. 

Filip Lanszweert

Ik studeerde af in 1994 als licentiaat vertaler Nederlands - Duits - Spaans en volgde daarna nog een postgraduaatopleiding Media en Communicatie. Als selfmade man school ik mezelf continu bij: zo volgde ik opleidingen Photoshop, Indesign, verkoopstrainingen, enz.

In mijn vrije tijd vind je me achter het kookfornuis, in de moestuin of onderweg voor een loopje of een fietsrit. Van een van mijn vele hobby's maakte ik ook deels mijn beroep: fotografie in het algemeen, meer specifiek sport- en dierenfotografie. 

Jozefien Dirkx

Na een bachelor in de taal- en letterkunde Frans - Spaans, rondde ik de master in de bedrijfscommunicatie (Frans - Engels - Nederlands) af. Na enkele stages in de journalistiek en webredactie kwam ik bij Matido bv terecht en kon ik voor het tweetalig lingerievakblad Aphrodite PRO en het consumentenplatform Lingerienet beginnen. Ondertussen bleef ik studeren en begon ik - na een postgraduaat in toegepast diergedrag en een Specifieke Lerarenopleiding - ook voor het vakblad DierenartsenWereld te werken. 
Ik zing in alle talen, ben vaak creatief bezig, maar bovenal ben ik graag omringd door dieren. Zo heb ik naast mijn taken bij Matido bv ook een eigen bedrijf als diergedragstherapeut.

Samen schrijven aan een nieuw verhaal?

Schoenmaker, blijf bij je leest. Of je nu een bedrijf hebt dat hondenvoeding produceert, een zelfstandig kinesist bent of een winkel runt met sportkledij, jij weet waar jouw kracht ligt om er met jouw bedrijf bovenuit te steken. 

Maar misschien is teksten schrijven en vertalen, beelden maken en dit alles in een keurig magazine of op een wervende website plaatsen een ver-van-mijn-bedshow. Laat ons dan snel samenzitten en zoeken naar waar jij op zoek bent!